1. Wat is de missie van Handmade Mils? 

Mijn ultieme missie is elke vrouw laten schitteren met prachtige oorbellen waarbij je:

- Géén allergische reactie krijgt van het dragen van de oorbellen

- Niet eens zelf van merkt dat je ze aanhebt - zo licht! Maar je er hopelijk vaak aan herinnerd wordt door de leuke complimentjes

- De oorbellen niet achter elke winkel om de hoek kunt krijgen. De uniekheid blijft gegarandeerd!

2. Uit welk materiaal bestaan de oorbellen?

Er zijn twee grote soorten collecties namelijk de "klei-oorbellen" en de "Goldies". 

Elke klei-oorbel bestaat uit minstens één stukje polymeerklei. Dit is een soort klei die bestaat uit Polymeer Polyvinyl Chloride. In spreektaal is dit beter bekend als PVC, dat nog gemengd is met een vloeibaar plastificeermiddel. Het uiteindelijke resultaat is dat de klei flexibel zal zijn, wat een lange duurzaamheid met zich meebrengt. Het is ontworpen, gemaakt en bedoelt om een langdurige levensduur te hebben en bestand te zijn tegen slijtage, veroudering of schade. De materialen waarmee ik werk voor de klei-oorbellen zijn metalen (geen sterling zilver of plaqué). De oorstekers zijn altijd vrij van nikkel, lood en cadmium > wat allergievrij betekent! 

De Goldies-collectie bestaan uit oorbellen die goud gevuld zijn (gold-filled) met 18 karaat goud. Goud gevuld betekent dat er een laag massief goud wordt samengevoegd met het basismetaal. Het goudgehalte is meestal 5% van het totale gewicht.

Is dit beter dan verguld? Ja, helemaal! Bij verguld wordt er enkel een dun laagje goud aangebracht op het metaal. De goud gevulde oorbellen hebben dus een hogere kwaliteit en duurzaamheid dan vergulde oorbellen. Omdat het een dikkere laag goud heeft, slijt het minder snel én behoudt het langer zijn glans.

3. Wat betekent lood-, nikkel- en cadmiumvrij?

Lood, nikkel en cadmium zijn zogenoemde zware metalen. Een blootstelling aan deze metalen kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Bij het dragen van juwelen kan dit uiteraard geen grote schade toebrengen, maar het kan toch nog een allergische reactie uitlokken. Er zijn voor deze metalen wettelijke grenzen vastgelegd voor het gebruik in juwelen maar ik kies er toch voor om onderdeeltjes te gebruiken die vrij zijn van deze metalen. De oorstekers zijn dus altijd lood-, nikkel- en cadmiumvrij. 

4. Waarom reageer ik allergisch op bepaalde oorbellen en welk verschil is er met Handmade Mils? 

Heb je last van jeuk en/of uitslag bij het dragen van bepaalde juwelen? Dan ben jij misschien allergisch aan nikkel. Misschien ben je je hier (nog) niet helemaal van bewust of heb je plots last bij het dragen van oorbellen. Iets wat je voordien nooit had? Dat kan.

Veel juwelen worden vaak verkocht onder de naam 'hypo-allergeen'. Maar wat betekent dit nu juist? Dit wil zeggen dat er 'minder' stoffen in een juweel zitten waar je allergisch op kan reageren. Betekent dit nul kans? Helaas niet. Je kan hier nog altijd allergisch op reageren. 

Met Handmade Mils heb ik écht het uitgangspunt om hiermee kom af te maken. De onderdeeltjes die ik gebruik, en vooral de oorstekers, zijn nikkel-, lood- en cadmiumvrij. Hierdoor heb ik de kans op een allergische reactie op de oorbellen heel erg proberen te verminderen naar het absolute minimum. 

5. Hoe plaats ik een bestelling?

Eerst en vooral ga je opzoek naar het paar oorbellen dat je graag wil. Bij de klei-oorbellen dien je een aantal verplichte velden aan te duiden (kleur, goud/zilver, juwelendoosje). Maak je keuze en rond jouw bestelling af. 

6. Hoe snel wordt mijn bestelling verzonden?

  • De klei-oorbellen worden gemaakt op het moment van de bestelling. Dit impliceert dat ik zo'n 5 werkdagen de tijd nodig heb om jouw bestelling te kunnen maken en volledig verzendingsklaar te maken. 
  • De Goldies worden meestal binnen de twee werkdagen verzonden. 
  • Indien je zowel klei-oorbellen als Goldies bestelt, wordt de bestelling pas verzonden als alle items beschikbaar zijn zodat ze in één keer verzonden kunnen worden.

Indien je jouw bestelling sneller nodig hebt, laat dit gerust weten via info@handmademils.be

8. Tussen welke verzendmethoden kan ik kiezen & wat zijn de kosten?

Standaard gebeurt de verzending met Bpost met een track & trace code. Dit kost 8 euro en jouw bestelling zal normaliter arriveren (na het verzenden van het pakket) binnen 2 à 3 werkdagen. De link naar de Bpost-website om jouw pakket te kunnen traceren en de traceercode krijg je toegestuurd in een mailtje. 

Een goedkoper alternatief is het verzenden naar een postpunt, dit kost 6,50 euro. 

Vanaf een bestelling van minimum 75 euro worden er geen verzendkosten aangerekend.  

Jouw bestelling afhalen in Terkoest (Onze-Lieve-Vrouwstraat 124E) is gratis en kan enkel na het maken van een afspraak via info@handmademils.be.

8. Hoe kan ik betalen? 

Er kan betaald worden met Bancontact (extra kost van 0,10 cent). Je zal dan worden doorgestuurd naar het paltform van Stripe om daar te betaling te doen. Indien je jouw bestelling komt ophalen in Terkoest, kan je er ook voor kiezen om dan te betalen (cash of Payconiq). Bij afhaling betaal je geen verzendkosten. 

9. Wat houdt de cadeauverpakking in?  

Als je kiest voor de cadeauverpakking, krijg je het Handmade Mils juwelendoosje. Voor de Goldies zijn dit de kleinere doosjes met een afmeting van 5x5 cm. De andere oorbellen komen in de grotere juwelendoosjes (6,5x6,5 cm). Je betaalt hier een kleine meerprijs voor, maar het wordt met veel liefde en een extraatje mooi ingepakt. De moeite waard dus! 

Het leuke eraan? Je kan ze in de toekomst blijven gebruiken om jouw Milsjes correct in te bewaren en bijvoorbeeld mee op reis te nemen.

10. Hoe kan ik een cadeaubon aankopen? 

De cadeaubonnen kan je terugvinden onder de categorie 'cadeaubon' binnen de shop. Je kan kiezen uit de volgende bedragen: 15, 20, 35 en 50 euro. 

De cadeaubon zit in een leuke envelop dus ideaal om cadeau te geven. 

Je kan de cadeaubon komen ophalen in Terkoest (gratis). 

Ze kunnen ook digitaal worden aangeleverd. Geef dan even een seintje via info@handmademils.be. Ik bezorg jou de cadeaubon via mail, en jij kan deze dan zelf afdrukken en bezorgen aan diegene waarvoor je de bon hebt gekocht. Aan de hand van de code die op de bon staat, kan je de cadeaubon innen op de webshop.